Erwtensoep ala PA3FPQ:

Ingredienten:

- 500 gram spareribs (Keurslager)

- 500 gram hamlappen (Lidl)

- 300 gram speklapjes (Lidl)

- 2 rookworsten (Lidl)

- 1500 gram soepgroente (5 zakken á 300 gram Lidl)

- 1 knolselderij

- 2 pakken á 500 gram spliterwten (C1000)

- 3,5 liter water

- Knorr rundvlees bouillon blokjes

- peper, zout en Sambal

- eventueel 1 of 2 aardappelen

Bereiding:

Doe 3,5 liter water in een grote soeppan (minimaal 9 liter) en breng het water aan de kook.

Voeg de speklappen, spareribs, hamlappen en 5 bouillonblokjes toe en laat het geheel gedurende 45 minuten zachtjes koken.

Haal de hamlappen en speklappen uit de pan. Voeg de spliterwten en de in blokjes gesneden knolselderij toe en laat dit zachtjes koken (regelmatig roeren) tot de erwten helemaal 'verpulverd' zijn. Dit kan tot wel 1 1/2 uur duren. Om de soep wat 'meer gebonden te krijgen kun je 1 of 2 aardappelen meekoken.

Haal vervolgens de spareribs uit de pan en verwijder de botten. Snij de hamlappen en speklappen in stukjes. Doe dit pas later weer in de pan.

Voeg de groente en de rookworsten toe en laat dit gedurende 20 minuten zachtjes koken. Goed roeren.

Haal de rookworsten uit de pan en snij deze in plakjes. Doe al het vlees terug in de pan en breng de soep op smaak met peper, zout en een eetlepel sambal.

Laat de soep 1 nacht afkoelen en de volgende dag heb je heerlijke snert!

Eet smakelijk.